Opening Education Ventures Visit in Bangalore

29-10-2017

Na vele maanden voorbereiden, gaat de Educational Ventures Visit in India vandaag van start in Bangalore. Het India Platform, verbonden aan de UGent, heeft een rijk programma samengesteld dat de voedingsbodem vormt van boeiende samenwerkingen, interactie en uitwisseling van expertise. En Route is een van de partners. 

De diversiteit aan zowel Indische als Belgische zijde belooft zijn vruchten af te werpen! Een rijk palet van leerkrachten uit het secundair onderwijs en de lerarenopleiding, professionals die het onderwijs coachen en begeleiden op het gebied van creatief denken, sociale vaardigheden, groepsdynamica en leren, en last but not least: de leerlingen zelf. Een leerling uit Vlaanderen gaat met jongeren in India in gesprek over onderwijs in India en Vlaanderen. 

Na een verwelkoming door Anne Cardinael en Nele De Gersem, maakten we kennis met de structuur van het onderwijs in India dat maar liefst meer dan 500.000 onderwijsinstellingen basis- en secundair onderwijs kent. Een mooie uitspraak om mee te nemen: excite the teachers, and learning goes organic.