Ter inspiratie, ...
En Route inspireert ook jouw team!

Een waardevol verhaal

Lees hoe creativiteit het ogenschijnlijk onverbondene met elkaar kan verbinden. Verhalen zijn vaak een hefboom om te komen tot inzicht in de eigen waarden, de waarden van het team of de organisatie. De kracht van een waardevol verhaal lees je hier, ...

Lees verder 

Feiten en fabels over coaching, ...

Zijn coaches de moderne guru's? Staan ze naast je in cheerleader uniform of zijn het eigenlijk psychotherapeuten? En mag iedereen zichzelf zomaar coach noemen? Over coaching gaan er wel degelijk een heleboel feiten en fabeltjes heen en weer. Ik help de grootste misverstanden graag uit de weg! 

Lees verder

Stop pesten! Ook op het werk

Maar liefst 1 op 4 werknemers krijgt te maken met pestgedrag. Vaak is pestgedrag een uiting van problemen rond communicatie, taak duidelijkheid, leiderschap, ... binnen organisaties. In dit artikel staan we stil bij een aantal gevolgen van pesten en nodigen we je uit om het probleem echt aan te pakken. 

Lees verder

Over-bruggen met Verbindende Communicatie

Communicatie is vaak het grote antwoord op conflicten, weerstanden, roddelcultuur, ... maar is het voldoende? Soms lijkt communicatie te bestaan uit het uitwisselen van woorden, maar begrijpen we elkaar dan ook echt? Ontdek hoe jij het verschil kunt maken!

Lees verder 

Stel je voor dat veranderen een synoniem is voor verankeren, ...

Als het over verandering gaat, zoeken we vaak heil in grote theorieën en lijken we het vanzelfsprekende over het hoofd te zien. Want zou het kunnen dat ieder van ons vandaag het verschil kan maken? Zou het kunnen dat als iedere werknemer of leidinggevende getuigt van vakmanschap en daar trots op is, dat we kunnen spreken van verandering? Zou het kunnen dat het zo eenvoudig is?

Lees verder 

Bevlogenheid: een beschermende factor voor burn-out

Kan bevlogenheid de beschermende factor voor bun-out zijn? Stel je voor, ... We verkennen de eigenschappen van bevlogenheid als positieve tegenhanger van burn-out. We nemen de kritische succesfactoren onder de loep en gaan op zoek naar waar je als leidinggevende, werknemer of team het verschil kunt maken.

Lees verder

Diversiteit als hefboom

Wanneer doet verschil ertoe? Lees hoe je de diversiteit binnen je team, je organisatie, je cliënteel kunt aanwenden als hefboom. Ontdek hoe diversiteit een voorwaarde is om te komen tot co-creatieve innovatie en weloverwogen besluitvorming.

Lees verder

Een conflict is als een ruwe diamant

Conflicten, vaak lopen we ervoor weg. En toch zijn conflicten onlosmakelijk verbonden aan samenwerken en zijn ze tevens nuttig. De manier waarop je al dan niet met conflicten omgaat, heeft een grote impact op de werksfeer, de werkdruk en de resultaten. 

Lees verder

Maak de switch: van oordelen naar leren

Stel dat we niet langer zoeken naar het juiste antwoord, maar wel naar de juiste vragen? Stel dat de kracht in de vraag zit en niet in het antwoord? Stel dat we in staat zouden zijn om te denken voorbij ons oordeel? Welke impact zou dat hebben op de manier waarop we omgaan met nieuwe uitdagingen en problemen? 

lees verder

Het DNA van een teamspeler: bescheiden, gedreven en slim

Elk team bestaat uit individuen met hun eigen vaardigheden, persoonlijkheid, visie, ... En toch delen de leden van een sterk team meer dan een gelijkgezinde teamcultuur. Wat is de impact van een teamspeler die bescheiden, gedreven en sociaal slim is? 

lees verder

De val van de superheld

Ontdek hier hoe een mindset gericht op groei het verschil kan maken voor je organisatie, leidinggevende en teams. 

Lees verder

Durf ontsporen

Ontdek hefbomen om te komen tot verandering. Ga op zoek naar kleine successen! Durf te spiegelen en te veranderen vanuit visie en verbondenheid!

Lees verder

Horen, zien en Luisteren

Onderzoek de weerstand in je organisatie en je team. Sta stil bij je eigen weerstand en groei als team écht door verandering! Verandering is een fase met oneindig veel groeikansen als je durft te horen, te zien en te praten met elkaar. 

Lees verder

Spiegelingen voor een sterk team

Durf je team te spiegelen en ontdek waar het beter kan! Ga aan de slag met de bouwstenen van een team! Ze vormen het vertrekpunt van elk sterk team!

Lees verder

Goed begonnen, ...

Ontdek hieronder leuke activiteiten om het schooljaar sterk in te zetten. Laat kinderen en jongeren op een veilige manier kennis maken met elkaar; laat ze ontdekken dat er in een groep veel verschillen, maar ook gelijkenissen zijn; laat ze werken aan een positieve sfeer in de groep; laat ze luisteren naar elkaar; ...

Lees verder

En Route neemt deel aan the Education Ventures Visit in India

Deze Ventures Visit aan India, georganiseerd door het India Platform (verbonden aan de UGent), brengt onderwijsexperten uit Vlaanderen en India samen. Het is de voedingsbodem voor boeiende samenwerkingen, interacties en uitwisseling van expertise. 

Lees verder

Nieuwjaarswensen die inspireren ...

Maak een stevige start in 2018! Bezorg je team een wens die bij hen past.

Literatuur die inspireert

Ontdek hier enkele inspirerende boeken die je verder op weg zetten. 

De fotografen die ons inspireerden

  • Sarah Babineau
  • Szolkin
  • Leeroy
  • Varona
  • Jon Mason
  • Ryan McGuire