Thuiswerken vraagt nieuwe spelregels
telefonische of online individuele coaching

Geef je werknemers mentale ruimte via individuele coaching 

via zoom of telefoon

Verschillende mensen zijn de afgelopen weken in een nieuwe realiteit terecht gekomen. Een nieuwe context vraagt nieuwe gewoontes! En toch hoeft dit niet ten koste te gaan van je productiviteit als je aandacht hebt voor een paar eenvoudige vuistregels die het verschil maken. 

Deze veranderingen kunnen voor behoorlijk wat mentale druk zorgen.  Laat dit niet sluimeren, ondersteun je werknemers!

Doelgroep

Professioneel: werknemers, leidinggevenden binnen organisaties die vanuit een nieuwe werkcontext aan de slag zijn ten gevolge van de huidige corona situatie.

Persoonlijk: word je in deze situatie overmand door angst? Lijk je de controle te verliezen? Dan kan een coachingsgesprek evenwicht brengen. 

Aanpak

Neem via onderstaand formulier contact op. We prikken een moment voor een coachingssessie via zoom of telefoon. Gezien de wisselende noden van dit moment, kunnen deze sessies 15 min. tot 2 uur  duren om te pingpongen, mentale zuurstof te geven of nieuwe perspectieven te creëren. Tijdens de sessie zoomen we in op jouw bezorgdheden en bouwen we in de richting van concrete acties. Indien nodig krijg je handvatten per mail doorgestuurd die je meteen kunt inzetten in de praktijk.


Thuiswerken, 

ik heb het nog nooit gedaan. 

Dus ik denk dat ik het wel kan! 

naar Pippi Langkous

Werk je voor het eerst thuis? Begin bij het begin, ... enkele tips op een rij

  • Doe wat je altijd doet: stap op, neem een douche, kleed je aan en ontbijt. 
  • Creëer voor jezelf een vaste werkplek en dat hoeft niet meteen een bureauruimte te zijn. Een vaste plek is ook duidelijk voor je huisgenoten: mama of papa is aan 't werk! 
  • Wees creatief met werkuren! Enkele uren vroeger starten of net 's avonds wat langer doorwerken, kan je veel extra ruimte geven op andere momenten van de dag. Pin je niet teveel vast aan vaste uren (zonder de structuur te verliezen!) als de omstandigheden dat vragen. 
  • Maak voor jezelf een dagplanning. Welke zaken wil je graag aanpakken? Welke focus leg je? Deze kun je delen met directe collega's. Op die manier blijf je ook op de hoogte van elkaars werk. 
  • Denk in mogelijkheden! Pieker je niet te pletter over wat allemaal niet meer kan. Het is heel tijdrovend en brengt je vaak weinig op. Welke tussenoplossingen zijn er om technische of praktische problemen op te lossen? 
  • Bouw nieuwe rituelen in! Immers, structuur brengt rust. Ga tijdens je pauze in plaats van samen aan de koffie te staan even naar buiten, het blokje om of even in de zon zitten. 
  • Hou op regelmatige tijdstippen contact met directe collega's, ...