Thuiswerken vraagt nieuwe spelregels

telefonische of online individuele coaching

Geef je werknemers mentale ruimte via individuele coaching 

via zoom of telefoon

De huidige crisis en de onzekerheden die hiermee gepaard gaan, vragen veel van ons, op verschillende vlakken: meer inzet, nieuwe vaardigheden, meer aanpassingsvermogen, meer flexibiliteit, meer mildheid ook en meer veerkracht. Dit geldt zowel voor organisaties die hun werking (opnieuw) moeten omzetten naar telewerk, als voor sectoren waar thuiswerk geen optie is, de zorg, leger en politie en het onderwijs.

Dit alles kan voor behoorlijk wat mentale druk zorgen. Die druk tijdig opvangen kan het verschil maken. Laat dit niet sluimeren, ondersteun je werknemers!

Doelgroep

Professioneel: werknemers en leidinggevenden binnen organisaties die vanuit een nieuwe werkcontext aan de slag zijn ten gevolge van de corona situatie. Organisaties stellen individuele coachinggesprekken ter beschikking aan hun werknemers en/of leidinggevenden om hun draagkracht en mentale welzijn te ondersteunen.

Persoonlijk: word je in deze situatie overmand door angst of stress? Lijk je je draagkracht en controle te verliezen? Krijg je de zaken niet gestructureerd? Dan kan je ook zelf kiezen voor een coachinggesprek om evenwicht te brengen. Wil je graag een meer langdurige begeleiding in het omgaan met de nieuwe werkcontext bekijk hier ons aanbod in wandelcoaching, individuele coachingtrajecten en loopbaanbegeleiding.

De individuele coachinggesprekken...  

vinden plaats via zoom of telefoon. Gezien de wisselende noden in de huidige periode, kunnen deze sessies van 15 min. tot 2 uur duren. De opzet is het genereren van mentale zuurstof en een verhoogde draagkracht. Tijdens de sessie zoomen we in op jouw bezorgdheden en bouwen we in de richting van concrete acties.

Dit gebeurt door:

 • vragen die helderheid brengen in het denken;
 • het genereren van nieuwe perspectieven en mogelijkheden;
 • de focus te verleggen naar wat energie geeft;
 • de grootste bron van stress of belasting, aantasting van de draagkracht, (onzekerheid, angst, te veel meeleven, fysiek, ...) te identificeren;
 • eenvoudige methodes aan te leren om de draagkracht in acute situaties te vergroten.

Indien nodig krijg je handvatten per mail doorgestuurd die je meteen kunt inzetten in de praktijk.

En Route kan de bron van de overdruk niet verhelpen, wel de kracht om er mee om te gaan vergroten. Bekijk het als een op maat gemaakte hulplijn, waarbij je weet wie je aan de lijn krijgt, dat we de specifieke situatie van jouw organisatie kennen en dat we onze expertise inzetten in functie van jouw nood. 

Aanpak

Als organisatie kan je kiezen voor een vooraf bepaald aantal coachingsgesprekken voor werkenmers en leidinggevenden; of het aantal gesprekken laten afhangen van de vraag. We werken op vooraf vastgeledge momenten of 'à la minute' - wanneer de nood het hoogst is - waarbij het gesprek aangevraagd wordt via onderstaand formulier.

Als individuele werknemer kan je ook zelf een coachingssessie aanvragen via onderstaand formulier.

Eens we het formulier ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact op om het coachingsgesprek vast te leggen. 


Thuiswerken, 

ik heb het nog nooit gedaan. 

Dus ik denk dat ik het wel kan! 

naar Pippi Langkous

Werk je voor het eerst thuis? Begin bij het begin, ... enkele tips op een rij

 • Doe wat je altijd doet: stap op, neem een douche, kleed je aan en ontbijt. 
 • Creëer voor jezelf een vaste werkplek en dat hoeft niet meteen een bureauruimte te zijn. Een vaste plek is ook duidelijk voor je huisgenoten: mama of papa is aan 't werk! 
 • Wees creatief met werkuren! Enkele uren vroeger starten of net 's avonds wat langer doorwerken, kan je veel extra ruimte geven op andere momenten van de dag. Pin je niet teveel vast aan vaste uren (zonder de structuur te verliezen!) als de omstandigheden dat vragen. 
 • Maak voor jezelf een dagplanning. Welke zaken wil je graag aanpakken? Welke focus leg je? Deze kun je delen met directe collega's. Op die manier blijf je ook op de hoogte van elkaars werk. 
 • Denk in mogelijkheden! Pieker je niet te pletter over wat allemaal niet meer kan. Het is heel tijdrovend en brengt je vaak weinig op. Welke tussenoplossingen zijn er om technische of praktische problemen op te lossen? 
 • Bouw nieuwe rituelen in! Immers, structuur brengt rust. Ga tijdens je pauze in plaats van samen aan de koffie te staan even naar buiten, het blokje om of even in de zon zitten. 
 • Hou op regelmatige tijdstippen contact met directe collega's, ...