Draagkracht in de zorg, het onderwijs en bij de politie

telefonische of online individuele coaching

Geef je werknemers mentale ruimte via individuele coaching 

via zoom of telefoon

Werk je in de zorgsector, het onderwijs of politie en leger? Dan bevindt je je op dit moment in een woelige storm. De druk is hoog en we kunnen als samenleving niet zonder jou. Een coachinggesprek op het juiste moment kan een verschil maken om vol te houden. Ondersteuning vanuit de organisatie of instelling in de vorm van individuele coachinggesprekken voor werknemers kan misschien die druppel die de emmer doet overlopen net voorkomen of opvangen.

Dit alles zorgt voor behoorlijk wat mentale druk . Die druk tijdig opvangen kan het verschil maken. Laat dit niet sluimeren, ondersteun je werknemers!

Doelgroep

Professioneel: werknemers en leidinggevenden binnen instellingen die op dit moment overbelast zijn door meer een zwaardere werkuren in omstandigheden die een hoger risico inhouden, van besmetting tot agressie. Als instelling stel je individuele coachinggesprekken ter beschikking aan werknemers en/of leidinggevenden om hun draagkracht en mentale welzijn te ondersteunen.

Persoonlijk: word je in deze situatie overmand door angst of stress? Lijk je je draagkracht en controle te verliezen? Krijg je de zaken niet gestructureerd? Dan kan je ook zelf kiezen voor een coachinggesprek om evenwicht te brengen. Wil je graag een meer langdurige begeleiding in het omgaan met de nieuwe werkcontext bekijk hier ons aanbod in wandel-coaching, individuele coachingtrajecten en loopbaanbegeleiding.

De individuele coachinggesprekken...  

vinden plaats via zoom of telefoon. Gezien de wisselende noden in de huidige periode, kunnen deze sessies van 15 min. tot 2 uur duren. De opzet is het genereren van mentale zuurstof en een verhoogde draagkracht. Tijdens de sessie zoomen we in op jouw bezorgdheden en bouwen we in de richting van concrete acties.

Dit gebeurt door:

  • vragen die helderheid brengen in het denken;
  • het genereren van nieuwe perspectieven en mogelijkheden;
  • de focus te verleggen naar wat energie geeft;
  • de grootste bron van stress of belasting, aantasting van de draagkracht, (onzekerheid, angst, te veel meeleven, fysiek, ...) te identificeren;
  • eenvoudige methodes aan te leren om de draagkracht in acute situaties te vergroten.

Indien nodig krijg je handvatten per mail doorgestuurd die je meteen kunt inzetten in de praktijk.

En Route kan de bron van de overdruk niet verhelpen, wel de kracht om er mee om te gaan vergroten. Bekijk het als een op maat gemaakte hulplijn, waarbij je weet wie je aan de lijn krijgt, dat we de specifieke situatie van jouw organisatie kennen en dat we onze expertise inzetten in functie van jouw nood. 

Aanpak

Als organisatie kan je kiezen voor een vooraf bepaald aantal coachingsgesprekken voor werkenmers en leidinggevenden; of het aantal gesprekken laten afhangen van de vraag. We werken op vooraf vastgeledge momenten of 'à la minute' - wanneer de nood het hoogst is - waarbij het gesprek aangevraagd wordt via onderstaand formulier.

Als individuele werknemer kan je ook zelf een coachingssessie aanvragen via onderstaand formulier.

Eens we het formulier ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact op om het coachingsgesprek vast te leggen. 


Ik heb het nog nooit gedaan. 

Dus ik denk dat ik het wel kan! 

naar Pippi Langkous